Skip Navigation LinksHvorfor-elsykkel

​​

Hvorfor elsykkel?
Av André Sæther

En elektrisk sykkel er noe alle burde få gleden av å prøve eller aller helst eie! Selv startet mitt forhold til elsykkelen med import av en no-name sykkel fra Kina i 2006. Og dette har medført at jeg er helfrelst! :-)​

Jeg har jo alltid hatt tråsykkel, men ofte har terskelen vært litt for høy til å sykle til jobb eller en tur ned til byen for et lite ærend med tanke på motbakkene hjem igjen. Altså har sykkelen blitt mindre benyttet enn den burde, men nå er denne terskelen eliminert, og sykkelen blir idag brukt daglig​. Ikke bare til lette turer uten en svettepærle i panna, men faktisk enda mer til trening da det jo fremdeles er fullt mulig å sykle seg både varm og svett. Forskjellen er bare at nå går det raskere og turen blir lengre, og gjerne i mer kupert terreng enn tidligere, og gjerne med stor og tung last.
Plutselig er det motbakkene som er gøy!

isy-e-cargo_2016-1.jpg ​​

Sykler med elektrisk hjelpemotor har ikke vært noe dagligdags syn i Norge, men dette er definitivt i ferd med å snu! Og sykkelbransjen er på hugget og lager meget flotte kvalitetssykler i alle kategorier. I dagens samfunn er det selvsagt mange fornuftige argumenter for hvorfor vi bør sykle mer, men hvis man i tillegg oppdager hvor gøy det er med litt ekstra hjelp opp bakkene og i motvinden, så er det nok veldig mange som velger slike sykler fremover. Elsykkelens inntreden i sykkelbransjen har også fått fart på lastesykkelsegmentet som til nå har vært en bitteliten nisje for superidealistene og de som hadde et transportbehov innenfor et flatt område og korte avstander.

Husk også at en elsykkel i mange tilfeller i praksis er "gratis"! Mange ser nå at elsykkelen er et reelt alternativ til bilen, og dersom man bytter ut mange av bilturene med elsykkel, så spares sykkelen inn veldig raskt. 

Alle har lyst på en elektrisk sykkel, men de vet det bare ikke før de har prøvd.. ;-)​